Povestea Romaniei (analogie)

Acum ca tot se fac 31 de ani de la asa zisa Revolutie ma gandesc la o analogie, si anume:
Vad Romania dupa ce a fost luata de Ceausescu ca pe o fata crescuta de un tata cu probleme psihice, crescuta intr-o maniera obsesiv compulsiva de acesta,si tinuta din scurt abuziv, mai ales dupa ce perioada adolescentei a trecut. Acest tata cu probleme isi trata fiica intr-un mod rigid in care disciplina era un mod de viata si izolarea de exterior trebuia musai sa fie ermetica, astfel sa nu apara vreun barbat care sa profite de ea.

Dar acest comportament al tatalui a facut-o pe fata sa fie curioasa, sa vrea mai mult, pentru ca aceasta crestea si isi dorea sa fie ca celelalte surate (tari aflate anterior sub comunist dar eliberate) ale ei si sa isi construiasca singura o viata frumoasa. Evident pe cat fata crestea pe atat tatal imbatranea iar masurile abuzive se inteteau. A ajuns s-o infometeze doar ca sa ajunga slaba si frumoas pentru ca prietenii acestui tata sa-l invidieze.
In urma presiunilor facute de barbatii din exterior care o curtau si o convingeau sa scape de parintele in cauza , si in urma faptului ca aceasta chiar nu mai putea sa suporte, a inceput incet incet sa isi faca curaj sa se rascoale impotriva tatalui si a mamei ei abuzivi ajungand pana la a-i ucide cu sange rece in zi de Craciun.
Dupa aceasta reusita, fata pe numele ei de Romania, fiind crescuta doar sub politica obedientei si a supunerii nu a invatat sa se descurce singura.Astfel l-a ales pe primul târlan (Iliescu) care a vrajit-o mai bine si s-a lasat batjocorita in fel si chip de acesta sub iluzia falsa de libertate pe care ghiolbanul i-o oferea. Acest iubit al ei a tarat-o inca din primii ani de relatie in niste stari de conflicte interne (mineriade etc) ,dar ea nu punea la suflet pentru ca acest iubit care a devenit sot inca o vrajea bine si ii dadea sentimentul de libertate, desi acesta o secatuia de resursele lasate de fostii ei parinti. Dupa 2 ani de chin cu acest sot, femeia de acum, Romania ii mai da o sansa si din cauza naivitatii sale alege sa fie dusa la paragina de acesta.La un moment dat dupa inca 4 ani in care a fost neingrijita si saracita si aceasta s-a debarasat de acest sot si si-a ales unul mai intelectual care parea a avea si niste valori morale mai puternice, insa la fel de naiv ca ea, desi cred ca si mai naiv(Constantinescu).Atat de naiv, incat 'prietenii' femeii lui o jucau cum voiau ei, si o saraceau dupa voia lor, iar noul ei sot n-o mai putea tine sub control.
Si ghici ce? Dupa ce s-a debarasat si de acest intelectual naiv, fata sa intors din nou la primul sot mediocru(Iliescu) dar cu vrajeala buna, insa acest sot de data aceasta devenind batran si impotent a lasat-o in grija prietenului lui corupt (Adrian Nastase), care o regula asa cum voia el. Fata la un moment dat s-a saturat, si a renuntat la ambii , alegandu-si un sot de pe malul marii , fost navigator dar care era extrem de curvar si de curvit. Avea o vrajeala mult mai buna decat a primului sot si era mult mai convingator. In primii 4 ani de relatie ,acesta s-a purtat,cel putin la prima vedere cat de cat bine cu ea, scapand-o de persoanele prietene cu vechiul sot care o mai furau ici colo. Dupa ce si acesta s-a purtat urat cu ea , i-a mai dat niste sanse si tot pe el l-a ales cand a aparut un rival 'prostan' dupa cum insusi primul sot mediocru spunea despre el(geoana).Problema este in ultimii 4 ani cand a inceput si marinarul s-o fure si s-o condamne la foamete(criza 2009) ba mai mult i-a taiat si din salariu si pensie.
Dupa aceste episoade acest marinar a parasit-o, iar ea a trebuit sa aleaga intre un neamt rigid , fara pic de expresivitate si esenta, si intre un agarici, ruda de-al primului sot, care avea gura mai mare decat falusul. Dorind liniste si pace, si stabilitate financiara, l-a ales pe neamt. Neamtul nu i-a dat atentie femeii dupa cum aceasta se astepta deja, ci atentia lui era indreptata mai mult catre imaginarii sai rivali ,rude ale primului sot (psd). Fameia a trecut peste ,dar nu fiindca a vrut, ci fiindca au refuzat sa mai apara rivali. La un moment dat, dupa 4 ani in care neamtul a tratat-o cu indiferenta, n-a mai aparut decat o lesbiana, verisoara de-a primului sot la ei, care pe deasupra era si analfabeta .Nu avea cum s-o aleaga deoarece era prea proasta si nu ii trebuia o lesbiana.

Asadar dragi cititori, fata noastra, Romania inca e intr-o relatie cu neamtul, iar in prezent aceasta sufera de covid, iar neamtul , de frica sa nu ia si el, o tine la distanta si n-o mai suporta!

ORICE ASEMANARE CU REALITATEA ESTE STRICT.....INTOCMAI!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu